Karotkový krém
30 min.

Ingredience
- 250gramůKarotka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,06litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou karotku nakrájíme na silnější kolečka a spolu s máslem, cukrem a solí ji zalijeme vývarem a dáme vařit.
- 2Když se šťáva odpaří a karotka změkne, přidáme ve smetaně rozkvedlaný žloutek a ihned odstavíme z ohně.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.