Karotkový voňavý koláč slazený stévií
50 min.
Ingredience
- 100gramůKarotka
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceBrusinky sušené
- 1lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 380gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaTresť rumová
- 0,5lžíceCitrónová šťáva
- 0,5lžičkastévie
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Očištěnou a omytou karotku jemně nastrouháme do mísy. Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. Ke karotce přidáme 1/4 lžičky rumové tresti, 1/2 lžíce citrónové šťávy a karotku promícháme. Pak k ní přidáme 380g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva, s 1/2 lžičkou práškové stévie, 1 špetkou soli a brusinky. Pak karotku s moukou důkladně propracujeme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který postupně zamícháme do těsta, vyklopíme ho na připravený plech a těsto uhladíme. Vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.
- 2Vychladlý upečený koláč nakrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.