Kaše z hrušek

90 min.
Dánsko

Ingredience

    • 50gramůKrupky trhané
    • 4decilitryVoda pitná
    • 750gramůHrušky
    • 1litrMléko plnotučné
    • 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2špetkySůl
    • 2lžíceCukr krupice
    • 2kusyCukr skořicový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
51 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté krupky - lámanku dobře promyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a necháme je namočené několik hodin (2-3 hodiny). Poté je scedíme, vložíme do hrnce (mlékovar) s vařícím mlékem a smetanou do které jsme přidali 2 špetky soli. Za častého promíchání je pomalu uvaříme doměkka. Vaříme je 40-50 minut.
  • 2
    Mezitím, než se nám krupky uvaří, omyjeme, oloupeme a rozkrájíme hrušky. Zbavíme je jadřinců, pokrájíme je na plátky a dáme do kastrolu s 6 dl vody. Vaříme je přibližně 20 minut. Hrušky poté zcedíme, vložíme je do mléka ke krupkám a společně vše dovaříme doměkka.
  • 3
    Nakonec osladíme podle chuti. Uvařenou směs necháme chvíli vychladnout a poté ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  • 4
    Kaši znovu ohřejeme a podáváme ji samostatně posypanou skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.