Kaše z hrušek
90 min.
Ingredience
- 50gramůKrupky trhané
- 4decilitryVoda pitná
- 750gramůHrušky
- 1litrMléko plnotučné
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 2lžíceCukr krupice
- 2kusyCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
51 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omyté krupky - lámanku dobře promyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a necháme je namočené několik hodin (2-3 hodiny). Poté je scedíme, vložíme do hrnce (mlékovar) s vařícím mlékem a smetanou do které jsme přidali 2 špetky soli. Za častého promíchání je pomalu uvaříme doměkka. Vaříme je 40-50 minut.
- 2Mezitím, než se nám krupky uvaří, omyjeme, oloupeme a rozkrájíme hrušky. Zbavíme je jadřinců, pokrájíme je na plátky a dáme do kastrolu s 6 dl vody. Vaříme je přibližně 20 minut. Hrušky poté zcedíme, vložíme je do mléka ke krupkám a společně vše dovaříme doměkka.
- 3Nakonec osladíme podle chuti. Uvařenou směs necháme chvíli vychladnout a poté ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- 4Kaši znovu ohřejeme a podáváme ji samostatně posypanou skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.