Kaštanové buchtičky po italsku

140 min.
Itálie

Ingredience

  • Kaštanová náplň
    • 200gramůKaštanové pyré
    • 60gramůKakao
    • 60gramůCukr krupice
    • 60gramůMandle
    • 60gramůSušenky Amaretti
    • 180gramůDžem pomerančový
  • Těsto
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1313 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
179 g
Vláknina
8 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu připravíme k předehřátí na 190 °C, sušenky Amaretti nameleme, mandle nasekáme. Jedno vejce rozšleháme na potření pečiva před pečením.
  • 2
    Těsto: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a necháme ho na teplém místě vzejít. Do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku a krystalový cukr. Do mouky s cukrem přidáme 3 vejce, změklé máslo a vzešlý kvásek. Suroviny důkladně zpracujeme do hladkého těsta, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout. Po vykynutí těsto rozválíme na vále, který jsme pomoučili asi 3 lžícemi hladké mouky, na plát. Z plátu těsta vykrájíme kruhy s průměrem 5 cm.
  • 3
    Všechny poloviny těchto kruhů vyplníme kaštanovou nádivkou a přehneme zbývající prázdné poloviny přes naplněné části kruhů.
  • 4
    Vzniklé buchtičky na okrajích dobře utěsníme, aby náplň nevypadla. Naplněné a utěsněné kousky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Při rovnání buchtiček na plech dbáme na to, aby kousky byly od sebe tak daleko, aby se nespekly - při pečení ještě nabudou. Vyrovnané moučníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je v troubě, předehřáté na 190 °C. Tyto italské buchtičky servírujeme jako horký moučník.
  • 5
    Kaštanová náplň:
  • 6
    Kaštanové pyré důkladně promícháme se sekanými mandlemi, pomerančovým džemem, kakaem, krystalovým cukrem a namletými sušenkami Amaretti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.