Kaštanové pyré

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Cukr
489 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jedlé kaštany nařízneme na oblé straně, položíme na vlhký plech a necháme je v troubě, až slupka praskne a dá se oloupat.
  • 2
    Oloupané kaštany uvaříme v osolené vodě pod pokličkou doměkka. Scedíme je a prolisujeme.
  • 3
    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme prolisované kaštany a rozmícháme je se smetanou a vývarem na hustou kaši.
  • 4
    Nakonec pokrm podle chuti osolíme, osladíme a ochutíme koňakem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.