Kaštanové pyré
50 min.
Ingredience
- 500gramůKaštany jedlé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceMartell cognac
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Cukr
489 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Jedlé kaštany nařízneme na oblé straně, položíme na vlhký plech a necháme je v troubě, až slupka praskne a dá se oloupat.
- 2Oloupané kaštany uvaříme v osolené vodě pod pokličkou doměkka. Scedíme je a prolisujeme.
- 3V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme prolisované kaštany a rozmícháme je se smetanou a vývarem na hustou kaši.
- 4Nakonec pokrm podle chuti osolíme, osladíme a ochutíme koňakem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.