Kaštanovo - čokoládový dort

55 min.
Itálie

Ingredience

    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 230gramůCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 260gramůKaštanové pyré
    • 230mililitrůKáva Espresso
    • 2kusyVejce slepičí
    • 230mililitrůMléko polotučné
    • 2lžičkySoda jedlá
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 120gramůKakao - prášek
    • 2lžičkyTresť vanilková
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olejem vymažeme formu na dort a předehřejeme troubu na 180°C, plynovou troubu na stupeň číslo 4.
  • 2
    Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme kakao, prášek do pečiva, sodu, cukr, sůl, vanilkovou esenci, kaštanovou pastu a vejce. Za stálého míchání přilijeme mléko, mícháme dokud se směs nespojí, nakonec přidáme kávu.
  • 3
    Směs vlijeme do dortové formy a pečeme 45 minut.
  • 4
    Když je dort upečený, necháme jej asi 5 minut odpočinout, poté vyklopíme na talíř. Posypeme kakaem a rozdělíme na 16 stejných dílů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.