Kaštanovo - čokoládový dort
55 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 230gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 260gramůKaštanové pyré
- 230mililitrůKáva Espresso
- 2kusyVejce slepičí
- 230mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkySoda jedlá
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůKakao - prášek
- 2lžičkyTresť vanilková
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Olejem vymažeme formu na dort a předehřejeme troubu na 180°C, plynovou troubu na stupeň číslo 4.
- 2Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme kakao, prášek do pečiva, sodu, cukr, sůl, vanilkovou esenci, kaštanovou pastu a vejce. Za stálého míchání přilijeme mléko, mícháme dokud se směs nespojí, nakonec přidáme kávu.
- 3Směs vlijeme do dortové formy a pečeme 45 minut.
- 4Když je dort upečený, necháme jej asi 5 minut odpočinout, poté vyklopíme na talíř. Posypeme kakaem a rozdělíme na 16 stejných dílů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.