Kaštanový puding se šlehačkou
100 min.
Ingredience
- 180gramůKaštany jedlé
- 100gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 40gramůDžem meruňkový
- 35gramůPiškoty dětské
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 0,13litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 0,25litrMléko plnotučné
- Na formu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
120 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Kaštany oloupeme, spaříme vroucí vodou, znovu oloupeme a v mléce uvaříme doměkka. Poté je prolisujeme sítem a necháme vychladnout. V míse utřeme prosátý cukr se žloutky a vanilkou do zhoustnutí. Přidáme kaštany, meruňkový džem, rozdrobené piškoty a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a v páře vaříme cca 60 minut. Hotový puding vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme s ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.