Kaštanový puding se šlehačkou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
120 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kaštany oloupeme, spaříme vroucí vodou, znovu oloupeme a v mléce uvaříme doměkka. Poté je prolisujeme sítem a necháme vychladnout. V míse utřeme prosátý cukr se žloutky a vanilkou do zhoustnutí. Přidáme kaštany, meruňkový džem, rozdrobené piškoty a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a v páře vaříme cca 60 minut. Hotový puding vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme s ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.