Kaštany dušené
60 min.
Ingredience
- 400gramůKaštany jedlé
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 8gramůSůl
- 10gramůFenykl obecný
- 75gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
995 mg
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Kaštany vyskládáme na plech a vložíme je na 7 minut do vyhřáté trouby, aby se daly oloupat. Kaštany oloupeme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme kousek fenyklu a vaříme 20 minut. Přidáme máslo, osolíme, vodu necháme vyvařit na čtvrtinové množství, čímž šťáva mírně zhoustne. Kaštany budou díky máslu pěkně lesklé.
- 2Podáváme jako přílohu ke zvěřině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.