Kaštany glazované
50 min.
Ingredience
- 500gramůKaštany jedlé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
60 g
Cukr
4 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Jedlé kaštany nařízneme na oblé straně a položíme na vlhký plech. Necháme je v troubě, až slupka praskne a dá se oloupat.
- 2Cukr zkaramelizujeme na másle, přidáme kaštany s trochou vývaru a pod pokličkou je dusíme téměř doměkka. Dbáme, aby se voda zcela neodpařila.
- 3Když kaštany změknou, necháme je zesklovatět tak, aby byly obaleny karamelem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.