Katalánský karamelový krém

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
783 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve utřeme cukr, maizenu a žloutky do pěny.
  • 2
    Poté nastrouháme citrónovou kůru a společně s mlékem a vanilkovým luskem přivedeme v kastrůlku k varu. Přes sítko pomalu a za stálého míchání vmícháme do cukrové pěny a 10minut povaříme.
  • 3
    Směs rozlijeme do šesti misek a necháme vychladnout.
  • 4
    Hotový krém posypeme hnědým cukrem a pod grilem necháme zkaramelizovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.