Katalánský karamelový krém
35 min.
Ingredience
- 60gramůCukr třtinový
- 1kusVanilkový lusk
- 1litrMléko polotučné
- 1lžíceSolamyl
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
783 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme cukr, maizenu a žloutky do pěny.
- 2Poté nastrouháme citrónovou kůru a společně s mlékem a vanilkovým luskem přivedeme v kastrůlku k varu. Přes sítko pomalu a za stálého míchání vmícháme do cukrové pěny a 10minut povaříme.
- 3Směs rozlijeme do šesti misek a necháme vychladnout.
- 4Hotový krém posypeme hnědým cukrem a pod grilem necháme zkaramelizovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.