Káva s francouzským koňakem

6 min.
Francie

Ingredience

    • 40mililitrůMartell cognac
    • 2kusyHřebíček
    • 1lžičkaPomerančová kůra
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 4decilitryVoda pitná
    • 1lžíceKáva mletá
    • 80gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánvičky dáme koňak, hřebíčky, pomerančovou a citronovou kůru, nakonec vsypeme cukr a všechny suroviny na mírném ohni zahřejeme. Následovně sirkou zapálíme.
  • 2
    Do 2 kávových šálku nalijeme připraven filtrovanou kávu. Do každého šálku lžící přeložíme hořící koňak, ale bez koření.
  • 3
    Každý šálek hotové kávy ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kávu servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.