Kaviárové palačinky
30 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 1decilitrMléko plnotučné
- 4lžíceMinerální voda perlivá
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůKaviár
- 1kusCitrony
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme kopr, drobné lístky odložíme na ozdobu. Chemicky neošetřený citron nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na trojúhelníčky.
- 2Do mísy dáme mouku, vejce, špetku soli, 2 lžičky cukru, mléko, 1 lžíci rozpuštěného másla a minerální vodu. Vše dohladka tyčovým mixérem rozmixujeme.
- 3Na pánvi si rozehřejeme máslo s olejem (musí mít správnou teplotu, ale nesmí se z něj kouřit), a malou naběračkou vlijeme těsto na pánev. Pohybem pánve necháme těsto roztéct, těsto by mělo být co nejtenčí. Smažíme z obou stran dozlatova.
- 4Teplé palačinky složíme do trojúhelníčků, ozdobně je položíme na talíř, střídavě ozdobíme červeným a černým kaviárem, snítkou kopru a do středu položíme nakrájené plátky citronů.
- 5Palačinky servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.