Kaviárové palačinky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme kopr, drobné lístky odložíme na ozdobu. Chemicky neošetřený citron nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na trojúhelníčky.
  • 2
    Do mísy dáme mouku, vejce, špetku soli, 2 lžičky cukru, mléko, 1 lžíci rozpuštěného másla a minerální vodu. Vše dohladka tyčovým mixérem rozmixujeme.
  • 3
    Na pánvi si rozehřejeme máslo s olejem (musí mít správnou teplotu, ale nesmí se z něj kouřit), a malou naběračkou vlijeme těsto na pánev. Pohybem pánve necháme těsto roztéct, těsto by mělo být co nejtenčí. Smažíme z obou stran dozlatova.
  • 4
    Teplé palačinky složíme do trojúhelníčků, ozdobně je položíme na talíř, střídavě ozdobíme červeným a černým kaviárem, snítkou kopru a do středu položíme nakrájené plátky citronů.
  • 5
    Palačinky servírujeme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.