Kávová zmrzlina

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůSýr Ricotta
    • 5lžicJogurt nízkotučný
    • 6lžicCukr krupice
    • 0,75hrnekKáva instantní
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 0,5hrnekSkořice mletá
    • 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
19 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouháme čokoládu a odložíme ji. Sýr ricotta, jogurt a cukr rozmixujeme na hladkou kaši, dáme do misky a smícháme s kávou, skořicí, vanilkovým extraktem a nastrouhanou čokoládou.
  • 2
    Hmotu upravíme do nádoby a 90 minut mrazíme. Potom ji vyjmeme, dáme do misky a důkladně ušleháme. Vrátíme do nádoby a znovu uložíme na 90 minut do mrazáku.
  • 3
    Uvedený postup šlehání a mrazení ještě jednou opakujeme. Hotovou zmrzlinu upravíme do misek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.