Kávová zmrzlina
30 min.
Ingredience
- 250gramůSýr Ricotta
- 5lžicJogurt nízkotučný
- 6lžicCukr krupice
- 0,75hrnekKáva instantní
- 100gramůČokoláda hořká
- 0,5hrnekSkořice mletá
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
19 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme čokoládu a odložíme ji. Sýr ricotta, jogurt a cukr rozmixujeme na hladkou kaši, dáme do misky a smícháme s kávou, skořicí, vanilkovým extraktem a nastrouhanou čokoládou.
- 2Hmotu upravíme do nádoby a 90 minut mrazíme. Potom ji vyjmeme, dáme do misky a důkladně ušleháme. Vrátíme do nádoby a znovu uložíme na 90 minut do mrazáku.
- 3Uvedený postup šlehání a mrazení ještě jednou opakujeme. Hotovou zmrzlinu upravíme do misek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.