Kávové cheesecakes - opilá kafíčka

70 min.

Ingredience

    • 80gramůSušenky Amaretti
    • 160mililitrůEspreso
    • 3lžíceLikér mandlový - Amaretto
    • 4plátkyŽelatina bílá plátky
    • 200gramůMascarpone
    • 100gramůCukr krupice
    • 320mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžičkyKakao - prášek
    • 612kusůkávové zrno
    • 0,75litrVoda pitná
    • 200gramůSýr krémový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
44 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
621 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rukama, nebo válečkem rozdrtíme na kousky sušenky Amaretti. Rozdělíme je do šesti sklenic (6 porcí) nebo šálků na espreso (12 porcí) a pokapeme trochou vychlazeného espresa ( 80 ml )a trochou kávového likéru ( např. Tia Maria nebo Kahlúa ), můžeme však použít třeba mandlový likér Amaretto nebo Baileys.
  • 2
    Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Cukr, smetanový sýr a mascarpone šleháme ve velké míse dokud není hmota lehká a krémová.
  • 3
    Do žáruvzdorné misky dáme smetanu ke šlehání a 80 ml espresa, misku dáme na rendlík s mírně vroucí vodou a zahřejeme. Vymačkáme přebytečnou tekutinu ze želatiny, přidáme ji do zahřátého espresa se smetanou a za stálého míchání ji rozpustíme. Poté kávovou smetanu se želatinou přecedíme, abychom odstranili zbytky želatiny, která se nerozpustila a spolu s jednou lžící kávového likéru vyšleháme do krému ze smetanového sýra a mascarpone.
  • 4
    Rozdělíme náplň do sklenic nebo šálků na espreso a v chladničce necháme alespoň tři hodiny ztuhnout, ideálně přes noc.
  • 5
    Nakonec ušleháme šlehačku s jednou lžící kávového likéru, rozdělíme ji do sklenic nebo šálků, ozdobíme čokoládovými kávovými zrny a zaprášíme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.