Kávové cheesecakes - opilá kafíčka
70 min.
Ingredience
- 80gramůSušenky Amaretti
- 160mililitrůEspreso
- 3lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 200gramůMascarpone
- 100gramůCukr krupice
- 320mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyKakao - prášek
- 612kusůkávové zrno
- 0,75litrVoda pitná
- 200gramůSýr krémový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
44 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
621 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Rukama, nebo válečkem rozdrtíme na kousky sušenky Amaretti. Rozdělíme je do šesti sklenic (6 porcí) nebo šálků na espreso (12 porcí) a pokapeme trochou vychlazeného espresa ( 80 ml )a trochou kávového likéru ( např. Tia Maria nebo Kahlúa ), můžeme však použít třeba mandlový likér Amaretto nebo Baileys.
- 2Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Cukr, smetanový sýr a mascarpone šleháme ve velké míse dokud není hmota lehká a krémová.
- 3Do žáruvzdorné misky dáme smetanu ke šlehání a 80 ml espresa, misku dáme na rendlík s mírně vroucí vodou a zahřejeme. Vymačkáme přebytečnou tekutinu ze želatiny, přidáme ji do zahřátého espresa se smetanou a za stálého míchání ji rozpustíme. Poté kávovou smetanu se želatinou přecedíme, abychom odstranili zbytky želatiny, která se nerozpustila a spolu s jednou lžící kávového likéru vyšleháme do krému ze smetanového sýra a mascarpone.
- 4Rozdělíme náplň do sklenic nebo šálků na espreso a v chladničce necháme alespoň tři hodiny ztuhnout, ideálně přes noc.
- 5Nakonec ušleháme šlehačku s jednou lžící kávového likéru, rozdělíme ji do sklenic nebo šálků, ozdobíme čokoládovými kávovými zrny a zaprášíme kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.