Kávové ořechy s polevou
50 min.
Ingredience
- 150gramůCukr kostkový
- 30gramůOřechy vlašské
- 100lžicKáva Espresso
- 1špetkaVanilkový lusk
- 0,13litrVoda pitná
- Poleva a dozdobení
- 200gramůCukr moučkový
- 100mililitrůKáva Espresso
- 30gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
670 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Kostkový cukr zalijeme studenou vodou a uvaříme na nitku. Do vroucího cukru přisypeme jádra vlašských ořechů a zahříváme, až cukr zkaramelizuje. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Poté směs utlučeme v hmoždíři, přidáme vanilku a silnou černou kávu. Vymícháme vláčnou, jemnou hmotu. Vytvoříme malé kuličky a na pocukrovaném prkénku necháme oschnout.
- 3Přelijeme kávovou polevou, dozdobíme jádry ořechů, vložíme do papírových košíčků a necháme ztuhnout.
- 4Na polevu smícháme cukr s dostatečným množstvím silné horké kávy. Třeme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.