Kávové pusinky s mandlemi a čokoládou
75 min.
Ingredience
- 250mililitrůVaječný bílek slepičí
- 600gramůCukr moučkový
- 50gramůMandle
- 3lžičkyKáva instantní
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
2 g
Cukr
106 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něj přišleháme polovinu cukru. Zbylý cukr přidáváme po lžičkách za stálého míchání. Nakonec zlehka vmícháme kávu a nasekané, nasucho opražené mandle.
- 2Na plech vyložený pečicím papírem pokládáme lžičkou kopečky sněhu a každý lehce povytáhneme do výšky.
- 3Pečeme, spíše sušíme v pootevřené troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia dorůžova.
- 4Po vychladnutí namočíme spodní stranu pusinek v rozpuštěné čokoládě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.