Kávové pusinky s mandlemi a čokoládou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
2 g
Cukr
106 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něj přišleháme polovinu cukru. Zbylý cukr přidáváme po lžičkách za stálého míchání. Nakonec zlehka vmícháme kávu a nasekané, nasucho opražené mandle.
  • 2
    Na plech vyložený pečicím papírem pokládáme lžičkou kopečky sněhu a každý lehce povytáhneme do výšky.
  • 3
    Pečeme, spíše sušíme v pootevřené troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia dorůžova.
  • 4
    Po vychladnutí namočíme spodní stranu pusinek v rozpuštěné čokoládě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.