Kávové řezy s mandlemi
80 min.
Ingredience
- Drobenka
- 80gramůSamokypřicí mouka
- 75gramůCukr krystal
- 100gramůMáslo čerstvé
- 8gramůNové koření mleté
- 15mililitrůMléko nízkotučné
- Těsto
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůCukr krupice
- 15gramůKáva instantní
- 2kusyVejce slepičí
- 25gramůTuk
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMandle
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, kyřící prášek, cukr a promícháme. Do druhé mísy nalijeme mléko a smetanu, přisypeme instantní kávu, rozpustíme, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a vyšleháme. Směs přidáme do mísy s moukou, přisypeme drcené mandle a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem a naplníme těstem.
- 2V misce smícháme samokypřící mouku s krystalovým cukrem, přidáme mleté nové koření, 1 lžíci nízkotučného mléka, máslo a vypracujeme drobenku. Nasypeme rovnoměrně na těsto ve formě, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 1 hodinu.
- 3Těsto necháme vychladnout ve formě, potom vyklopíme, nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.