Kávové tiramisu
32 min.
Ingredience
- Krém
- 200gramůCukr moučkový
- 10kusůVejce slepičí
- 850gramůMascarpone
- Piškoty
- 10kusůVejce slepičí
- 60gramůSolamyl
- 150gramůCukr krupice
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Punč
- 80gramůLikér Kahlua
- 150gramůCukr krupice
- 1litrKáva Espresso
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
189 mg
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Na piškoty rozklepneme vejce, zpěníme žloutky se 100g cukru a zatřeme do nich tuhý sníh vyšlehaný z bílků a zbytku cukru. Vmícháme mouku a bramborovou moučku.
- 2Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 170C pečeme cca 12min.
- 3Mezitím připravíme krém, zpěníme žloutky s cukrem, zatřeme mascarpone a vyšleháme do hladkého krému. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 4Na punč smícháme vychladlé espreso s cukrem a likérem.
- 5Z upečeného piškotu vykrojíme cca 10cm kolečka, namočíme v punči, každé vložíme do misky, naneseme krém, zakryjeme dalším kolečkem a opět krémem.
- 6Uhladíme, necháme vychladit v lednici, nakonec posypeme kakaem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.