Kávové tiramisu

32 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
189 mg
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na piškoty rozklepneme vejce, zpěníme žloutky se 100g cukru a zatřeme do nich tuhý sníh vyšlehaný z bílků a zbytku cukru. Vmícháme mouku a bramborovou moučku.
  • 2
    Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 170C pečeme cca 12min.
  • 3
    Mezitím připravíme krém, zpěníme žloutky s cukrem, zatřeme mascarpone a vyšleháme do hladkého krému. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 4
    Na punč smícháme vychladlé espreso s cukrem a likérem.
  • 5
    Z upečeného piškotu vykrojíme cca 10cm kolečka, namočíme v punči, každé vložíme do misky, naneseme krém, zakryjeme dalším kolečkem a opět krémem.
  • 6
    Uhladíme, necháme vychladit v lednici, nakonec posypeme kakaem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.