Kávovo-čokoládové mufiny
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůJogurt bílý
- 125mililitrůKáva Espresso
- 125mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůCukr krupice
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 75gramůKakao
- 3gramySůl
- 100gramůČokoláda na vaření
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme vejce, přimícháme jogurt, kávu a mléko. Smícháme dohromady mouku, prášek do pečiva, cukr, kakao a sůl a zamícháme do mléčného základu. Všechny suroviny promícháme na hladká těsto. Vmícháme nasekanou čokoládu.
- 2Formu vymažeme máslem a lžící dáme těsto až skoro po okraj. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 15 minut dozlatova. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.