Kávovo-čokoládové mufiny

45 min.

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 125gramůJogurt bílý
    • 125mililitrůKáva Espresso
    • 125mililitrůMléko polotučné
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 250gramůCukr krupice
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 75gramůKakao
    • 3gramySůl
    • 100gramůČokoláda na vaření
    • 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme vejce, přimícháme jogurt, kávu a mléko. Smícháme dohromady mouku, prášek do pečiva, cukr, kakao a sůl a zamícháme do mléčného základu. Všechny suroviny promícháme na hladká těsto. Vmícháme nasekanou čokoládu.
  • 2
    Formu vymažeme máslem a lžící dáme těsto až skoro po okraj. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 15 minut dozlatova. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.