Kávový dort s mandlemi

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
46 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
2 g
Cukr
93 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme cukr se žloutky, vanilkou a strouhanou citronovou kůrou a třeme cca 20 minut. Přidáme studenou černou kávu, strouhané mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a rozdrobené piškoty.
  • 2
    Těsto zlehka promícháme, rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 45 - 60 minut. Dort necháme vychladnout, vyjmeme z formy, druhý den dvakrát rozřízneme, naplníme máslovým krémem a přelijeme kávovou polevou. Necháme oschnout, zbytek krému vložíme do kornoutu s trubičkou a dort dozdobíme.
  • 3
    Na krém ušleháme v nerezové misce vejce s vanilkou a 110 g cukru. Do hrnce si nalijeme vodu a přivedeme ji k varu, poté ztlumíme plamen a na vodu položíme misku s krémem, který šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru a za stálého míchání do něj přidáváme vařený krém a po kapkách černou kávu.
  • 4
    Na polevu přelijeme cukr horkou černou kávou a třeme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.