Kávový fondán
105 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 1kilogramCukr třtinový
- 200gramůMáslo čerstvé
- 5lžicKáva instantní
- 2lžíceKakao - prášek
- 2lžíceSirup kukuřičný
- 120gramůMandle
- 300mililitrůMléko zahuštěné slazené
Počet porcí:
80Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
225 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cukr s mlékem rozehřejeme na mírném ohni a mícháme, dokud se nerozpustí, poté přidáme kakao, kávu, kondenzované mléko a sirup. Přivedeme k varu a šleháme 10 minut metlou.
- 2Směs necháme chvilku chladnout a poté ji třeme do husté hmoty, do níž vmícháme nasekané mandle. Celou směs nalijeme do připravené formy a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.