Kávový fondán

105 min.
Evropa

Ingredience

    • 300mililitrůMléko plnotučné
    • 1kilogramCukr třtinový
    • 200gramůMáslo čerstvé
    • 5lžicKáva instantní
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 2lžíceSirup kukuřičný
    • 120gramůMandle
    • 300mililitrůMléko zahuštěné slazené
Počet porcí:
80

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
225 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr s mlékem rozehřejeme na mírném ohni a mícháme, dokud se nerozpustí, poté přidáme kakao, kávu, kondenzované mléko a sirup. Přivedeme k varu a šleháme 10 minut metlou.
  • 2
    Směs necháme chvilku chladnout a poté ji třeme do husté hmoty, do níž vmícháme nasekané mandle. Celou směs nalijeme do připravené formy a necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.