Kávový krém

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůČokoláda hořká
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžíceCukr vanilka
    • 250gramůMascarpone
    • 3lžíceVoda pitná
    • 1lžíceKáva instantní
    • 3lžíceMartell cognac
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kávovou čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Smícháme s cukry a mascarpone.
  • 2
    Tři lžíce vody přivedeme k varu, rozpustíme v ní instantní kávu a necháme vychladit. Do kávy přilijeme koňak a potom ji přidáme do krému.
  • 3
    Hotový kávový krém dáme do pohárů nebo misek, ozdobíme celými kávovými zrny a ke každé porci dáme jeden cukrářský piškot.
  • 4
    Ihned podáváme nebo necháme krém v chladu na později.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.