Kávový krém
15 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda hořká
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceCukr vanilka
- 250gramůMascarpone
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžíceKáva instantní
- 3lžíceMartell cognac
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Kávovou čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Smícháme s cukry a mascarpone.
- 2Tři lžíce vody přivedeme k varu, rozpustíme v ní instantní kávu a necháme vychladit. Do kávy přilijeme koňak a potom ji přidáme do krému.
- 3Hotový kávový krém dáme do pohárů nebo misek, ozdobíme celými kávovými zrny a ke každé porci dáme jeden cukrářský piškot.
- 4Ihned podáváme nebo necháme krém v chladu na později.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.