Kávový likér
20 min.
Ingredience
- 100gramůKáva zrnková
- 1kusSkořice celá
- 1kusVanilkový lusk
- 250mililitrůSirup cukrový
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 900mililitrůGriotka
- 100mililitrůGrappa
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1V nerezovém hrnci smícháme 100 g čerstvě nahrubo pomleté zrnkové kávy s jedním vyškrabaným luskem vanilky, rozlomenou tyčinkou celé skořice, přidáme 900 ml 50% třešňového destilátu a 100 ml 30% vinného destilátu. Vše důkladně promícháme a necháme jen 5 dní v chladu a temnu extrahovat. Směs 5 den přefiltrujeme přes skládaný filtr - získáme 1. extrakt
- 2Zbytek směsi až druhý den zředíme vodou a znovu přefiltrujeme - získáme 2. extrakt.
- 3Oba roztoky v nerezovém hrnci smícháme s cukrovým sirupem a glukózou.
- 4Likér pak přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.