Kávový likér

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůKáva zrnková
    • 1kusSkořice celá
    • 1kusVanilkový lusk
    • 250mililitrůSirup cukrový
    • 50gramůCukr hroznový (glukóza)
    • 900mililitrůGriotka
    • 100mililitrůGrappa
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V nerezovém hrnci smícháme 100 g čerstvě nahrubo pomleté zrnkové kávy s jedním vyškrabaným luskem vanilky, rozlomenou tyčinkou celé skořice, přidáme 900 ml 50% třešňového destilátu a 100 ml 30% vinného destilátu. Vše důkladně promícháme a necháme jen 5 dní v chladu a temnu extrahovat. Směs 5 den přefiltrujeme přes skládaný filtr - získáme 1. extrakt
  • 2
    Zbytek směsi až druhý den zředíme vodou a znovu přefiltrujeme - získáme 2. extrakt.
  • 3
    Oba roztoky v nerezovém hrnci smícháme s cukrovým sirupem a glukózou.
  • 4
    Likér pak přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.