Kávovým krémem plněné hrušky
23 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 100gramůOřechy vlašské
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůVišně
- 1decilitrRum
- Krém
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr třtinový
- 2lžíceKáva instantní
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 50mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
61 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
8 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme krém: do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme asi 3 minuty, aby nebylo cítit mouku. Krém stáhneme ze sporáku, vmícháme do něj jedno celé vejce, dva žloutky a dobře promícháme. Přidáme ještě třtinový cukr, kávu, máslo a vlijeme také Amaretto. Ještě teplý krém ponorným mixérem vyšleháme na hladkou pěnu, kterou dáme do lednice vychladnout.
- 2Dostatečně velké hrušky oloupeme, rozřízneme na půlky a opatrně lžící vykrojíme jadřince. Hrušky by měly být měkké. Když nejsou, tak je 5 minut povaříme ve vařící vodě.
- 3Připravíme čtyři dezertní talířky, na každý položíme dvě půlky hrušek. Posypeme je vanilkovým cukrem. Vykrojené středy naplníme v rumu namočenými višněmi. Krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ho na višně a na celé půlky hrušek.
- 4Povrch dezertu ještě ozdobíme višněmi, vyšlehanou šlehačkou, posypeme drobně nasekanými ořechy a dezert podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.