Kdoule kompotované v bílém víně

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
202 g
Vláknina
588 mg
Cukr
63 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Na chvíli ponoříme do 1 l vody smíchané s octem, aby nezměnily barvu.
  • 2
    Do kamenného kastrolu nalijeme víno a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Přivedeme k varu, vložíme kdoule a povaříme do poloměkka. Poté je vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
  • 3
    Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.