Kdoule kompotované v bílém víně
45 min.
Ingredience
- 2kilogramyKdoule
- 500gramůCukr krystal
- 5decilitrůVíno bílé
- 1kusCitrony
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
202 g
Vláknina
588 mg
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Na chvíli ponoříme do 1 l vody smíchané s octem, aby nezměnily barvu.
- 2Do kamenného kastrolu nalijeme víno a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Přivedeme k varu, vložíme kdoule a povaříme do poloměkka. Poté je vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
- 3Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.