Kdoulový kompot třikrát vařený

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
220 g
Cukr
83 g
Vápník
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kdoule oloupeme, nakrájíme a odstraníme jadřince. Krátce vložíme do 2 l vody smíchané s octem, aby nezměnily barvu. Scedíme přes síto a necháme okapat.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Do nálevu přidáme kdoule a necháme znovu projít varem. Odstavíme a odložíme do druhého dne. Poté znovu povaříme, odstavíme a třetí den postup zopakujeme.
  • 3
    Kdoule vyjmeme z roztoku a rozdělíme do sklenic. Nálev znovu přivedeme k varu a horkým zalijeme ovoce. Skenice uzavřeme a necháme vychladnout zabalené v dece.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.