Kdoulový kompot třikrát vařený
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyKdoule
- 1kilogramCukr krystal
- 3,75litryVoda pitná
- 2lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
220 g
Cukr
83 g
Vápník
38 mg
Postup přípravy
- 1Kdoule oloupeme, nakrájíme a odstraníme jadřince. Krátce vložíme do 2 l vody smíchané s octem, aby nezměnily barvu. Scedíme přes síto a necháme okapat.
- 2Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Do nálevu přidáme kdoule a necháme znovu projít varem. Odstavíme a odložíme do druhého dne. Poté znovu povaříme, odstavíme a třetí den postup zopakujeme.
- 3Kdoule vyjmeme z roztoku a rozdělíme do sklenic. Nálev znovu přivedeme k varu a horkým zalijeme ovoce. Skenice uzavřeme a necháme vychladnout zabalené v dece.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.