Kebab s jogurtem a rajčaty
60 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí maso
- 500gramůRajčata
- 0,5decilitrJogurt bílý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4krajíceChléb celozrnný žitný
- 1kusCibule
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
58 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a posolíme.
- 2Osolenou cibuli vložíme do gázy nebo do jemného plátna a vymačkáme z ní co nejvíce šťávy.
- 3Jehněčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, které vložíme do hlubší mísy, přelijeme šťávou z cibule, přilijeme 1 dl
- 4olivového oleje, promícháme a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
- 5Mezitím si okrájíme chleba od kůrek, střídku chleba pokrájíme na kostky, pokapeme je rozehřátým máslem a opečeme v předehřáté troubě při 175° C dozlatova.
- 6Maso vyndáme z oleje, necháme odkapat a napichujeme na jehly tak, aby se kostky masa nedotýkaly.
- 7Grilujeme na roštu za častého otáčení přibližně 15 minut.
- 8Rajčata spaříme, oloupeme, pokrájíme a dáme je pod pokličku dusit.
- 9Servírujeme tak, že na talíř dáme opečené kostky chleba, poklademe na něj grilovaný kebab, na maso navrstvíme podušená rajčata a přelijeme osoleným jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.