Kebab s jogurtem a rajčaty

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
58 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a posolíme.
  • 2
    Osolenou cibuli vložíme do gázy nebo do jemného plátna a vymačkáme z ní co nejvíce šťávy.
  • 3
    Jehněčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, které vložíme do hlubší mísy, přelijeme šťávou z cibule, přilijeme 1 dl
  • 4
    olivového oleje, promícháme a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
  • 5
    Mezitím si okrájíme chleba od kůrek, střídku chleba pokrájíme na kostky, pokapeme je rozehřátým máslem a opečeme v předehřáté troubě při 175° C dozlatova.
  • 6
    Maso vyndáme z oleje, necháme odkapat a napichujeme na jehly tak, aby se kostky masa nedotýkaly.
  • 7
    Grilujeme na roštu za častého otáčení přibližně 15 minut.
  • 8
    Rajčata spaříme, oloupeme, pokrájíme a dáme je pod pokličku dusit.
  • 9
    Servírujeme tak, že na talíř dáme opečené kostky chleba, poklademe na něj grilovaný kebab, na maso navrstvíme podušená rajčata a přelijeme osoleným jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.