Kedgeree II
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibule bílá
- 7gramůSůl
- 350gramůTreska aljašská
- 175gramůLosos uzený
- 1kusChilli paprička sušená
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 1kusCibule červená
- 14kusůKari listy
- 4kusyKardamom
- 1kusSkořice celá
- 280gramůRýže Basmati
- 1lžičkaKurkuma
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceřepkový olej
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
27 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme křupavou cibulku – obě cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme cibuli i sůl (ta zabrání tomu, aby se cibule připalovala) a na mírném plameni vaříme 20-25 minut. Až budou hotové, rozprostřeme je na papírové utěrce a necháme ztvrdnout.
- 2Obě ryby s nasekanou chilli papričkou zalijeme na pánvi mlékem a dusíme 4 minuty. Sundáme poklici, snížíme teplotu a 10 minut povaříme.
- 3Na řepkovém oleji mezitím opečeme červenou cibuli, kari listy, kardamom a skořici. Smažíme 8 minut.
- 4Z ryb slijeme mléko, ryby zbavíme kůže a kostí a dáme je na teplé místo.
- 5Slité mléko doplníme vodou tak, aby celkový objem byl 600 ml. V této směsi uvaříme rýži doměkka. Na konci vaření vmícháme kurkumu. Poté, co rýži odstavíme z plamene, přidáme i máslo.
- 6Mezitím vejce vaříme 6 minut. Poté je oloupmeme a nakrájíme na čtvrtiny.
- 7Do talířů rozdělíme rýži, přidáme ryby natrhané na větší kusy, posypeme koriandrem a ozdobíme vejcem. Nakonec posypeme křupavou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.