Kedgeree II

45 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
27 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme křupavou cibulku – obě cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme cibuli i sůl (ta zabrání tomu, aby se cibule připalovala) a na mírném plameni vaříme 20-25 minut. Až budou hotové, rozprostřeme je na papírové utěrce a necháme ztvrdnout.
  • 2
    Obě ryby s nasekanou chilli papričkou zalijeme na pánvi mlékem a dusíme 4 minuty. Sundáme poklici, snížíme teplotu a 10 minut povaříme.
  • 3
    Na řepkovém oleji mezitím opečeme červenou cibuli, kari listy, kardamom a skořici. Smažíme 8 minut.
  • 4
    Z ryb slijeme mléko, ryby zbavíme kůže a kostí a dáme je na teplé místo.
  • 5
    Slité mléko doplníme vodou tak, aby celkový objem byl 600 ml. V této směsi uvaříme rýži doměkka. Na konci vaření vmícháme kurkumu. Poté, co rýži odstavíme z plamene, přidáme i máslo.
  • 6
    Mezitím vejce vaříme 6 minut. Poté je oloupmeme a nakrájíme na čtvrtiny.
  • 7
    Do talířů rozdělíme rýži, přidáme ryby natrhané na větší kusy, posypeme koriandrem a ozdobíme vejcem. Nakonec posypeme křupavou cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.