Kedlubnové plátky na paprice
40 min.
Ingredience
- 5kusůKedlubna
- 1kusCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 3špetkyPaprika mletá pálivá
- 4decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli a slaninu pokrájíme na malé kostičky.
- 2V hrnci rozpustíme uzenou slaninu a vysmažíme ji na škvarečky. Ty vyjmeme a na omastek dáme cibuli, kterou zpěníme, přidáme plátky kedluben a restujeme po 1 minutě z každé strany dozlatova. Ke konci
- 3přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a jakmile paprika pustí barvu, přilijeme vodu, přidáme sůl, bílý pepř a kedlubny dusíme pod pokličkou doměkka asi 10-15 minut.
- 4V misce rozmícháme dohladka hladkou mouku ve smetaně. Pomalu, za stálého míchání, ji přilijeme ke kedlubnám, krátce povaříme, dochutíme solí a podáváme. Každou porci kedluben ozdobíme škvarky ze slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.