Kedlubnové plátky na paprice

40 min.

Ingredience

    • 5kusůKedlubna
    • 1kusCibule
    • 150gramůSlanina vepřová
    • 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
    • 3špetkyPaprika mletá pálivá
    • 4decilitryVoda pitná
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaPepř bílý
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli a slaninu pokrájíme na malé kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme uzenou slaninu a vysmažíme ji na škvarečky. Ty vyjmeme a na omastek dáme cibuli, kterou zpěníme, přidáme plátky kedluben a restujeme po 1 minutě z každé strany dozlatova. Ke konci
  • 3
    přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a jakmile paprika pustí barvu, přilijeme vodu, přidáme sůl, bílý pepř a kedlubny dusíme pod pokličkou doměkka asi 10-15 minut.
  • 4
    V misce rozmícháme dohladka hladkou mouku ve smetaně. Pomalu, za stálého míchání, ji přilijeme ke kedlubnám, krátce povaříme, dochutíme solí a podáváme. Každou porci kedluben ozdobíme škvarky ze slaniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.