Kedlubnové zelí na víně
25 min.
Ingredience
- 300gramůKedlubna
- 40gramůCibule
- 25mililitrůVíno bílé
- 4mililitryOcet vinný
- 4gramySůl
- 5gramůCukr moučkový
- 5gramůOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, kedlubny očistíme, oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.
- 2V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme kedlubnu, podlijeme vínem, troškou vody a dusíme, dokud se tekutina úplně neodpaří. Nyní zakápneme octem, ochutíme solí, cukrem, prohřejeme a odstavíme.
- 3Podáváme jako teplou přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.