Kedlubny s vaječnou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 8kusůKedlubna
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, na plátky nakrájené kedlubny osolíme a podusíme na 30g másla.
- 2Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji mlékem a povaříme na hladký krém. Do hotového přidáme žloutek.
- 3Nakonec zhoustlý krém zakapeme citronovou šťávou, mírně osladíme a nalijeme na dušené kedlubny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.