Kedlubny zapečené s uzeným masem
65 min.
Ingredience
- 200gramůUzené maso vařené
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2decilitryMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKedlubna
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
50 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky, dáme je do malého množství vařící osolené vody a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
- 2Ze 40 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a vývarem z kedluben, rozšleháme, osolíme, okořeníme a povaříme.
- 3Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme vrstvy kedluben a uzeného masa nakrájeného na kostičky a každou vrstvu polijeme trochou omáčky.
- 4Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvíli zalijeme smetanou rozmíchanou se žloutky a dopečeme.
- 5Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.