Kedlubny zapečené s uzeným masem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
50 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky, dáme je do malého množství vařící osolené vody a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
  • 2
    Ze 40 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a vývarem z kedluben, rozšleháme, osolíme, okořeníme a povaříme.
  • 3
    Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme vrstvy kedluben a uzeného masa nakrájeného na kostičky a každou vrstvu polijeme trochou omáčky.
  • 4
    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvíli zalijeme smetanou rozmíchanou se žloutky a dopečeme.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.