Kefírové lívanečky s jahodovým džemem
25 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 2decilitryMléko kefírové
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 150gramůDžem jahodový
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme 250 g polohrubé mouky, 2 dl kefíru, 1 špetku soli, 2 lžičky cukru, 1 lžičku prášku do pečiva a směs rozmixujeme dohladka.
- 2V lívanečníku rozpálíme olej, kterým potřeme dno pánve. Těsto nabíráme malou naběračkou a smažíme z obou stran dozlatova, přibližně 30-60 sekund z každé strany. Lívanečky potřeme jahodovým džemem, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.