Kefírové palačinky s jablky

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 30gramůSolamyl - bramborový škrob
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusVejce slepičí
    • 1špetkaSůl
    • 3lžíceCukr krupice
    • 70mililitrůMléko kefírové
    • 130mililitrůMléko polotučné
    • 1lžíceMinerální voda perlivá
    • 1kusJablko granátové
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1lžíceCalvados
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 3kusyJablka
    • 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Solamyl, hladkou mouku, vejce, špetku soli, lžičku cukru, kefír, mléko a minerálku zpracujeme šlehačem na hladké lité těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 5 minut stát.
  • 2
    Na pánvi na 2 lžících oleje usmažíme z těsta postupně 4 palačinky.
  • 3
    Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Z granátových jablek vybereme zrníčka.
  • 4
    Kostičky jablek a zrníčka granátových jablek osmahneme na zbylém oleji. Posypeme zbylým cukrem, skořicí a zalijeme calvadosem.
  • 5
    Palačinky naplníme připravenou směsí, poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.