Kefírové palačinky s jablky
45 min.
Ingredience
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 3lžíceCukr krupice
- 70mililitrůMléko kefírové
- 130mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMinerální voda perlivá
- 1kusJablko granátové
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceCalvados
- 2lžíceCukr moučkový
- 3kusyJablka
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Solamyl, hladkou mouku, vejce, špetku soli, lžičku cukru, kefír, mléko a minerálku zpracujeme šlehačem na hladké lité těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 5 minut stát.
- 2Na pánvi na 2 lžících oleje usmažíme z těsta postupně 4 palačinky.
- 3Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Z granátových jablek vybereme zrníčka.
- 4Kostičky jablek a zrníčka granátových jablek osmahneme na zbylém oleji. Posypeme zbylým cukrem, skořicí a zalijeme calvadosem.
- 5Palačinky naplníme připravenou směsí, poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.