KFC kuře - tajemství odhaleno

70 min.

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 4,25lžíceSůl
    • 2lžíceRybí omáčka
    • 1200gramůKuře
  • Obalovací směs
  • Suchá obalovací směs
    • 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
    • 10lžicStrouhanka
    • 4,25lžičkySůl
    • 2lžíceCukr krupice
    • 2lžičkyPepř černý mletý
    • 1špetkaČesnek sušený
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 0,25lžičkaZázvor mletý
    • 0,25lžičkaMajoránka
    • 0,25lžičkaCibule
    • 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
    • 0,5lžičkaPepř bílý mletý
    • 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 0,5lžičkaŠalvěj sušená
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
74 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
164 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté, naporcované kuře vložíme na 2 hodiny do vody smíchané se solí a rybí omáčkou.
  • 2
    Ve větší míse smícháme všechny ingredience potřebné na suchou obalovací směs.
  • 3
    Porce kuřete vyjmeme z marinády, omyjeme je a osušíme.
  • 4
    Vejce dobře rozšleháme a vlijeme do mléka.
  • 5
    Připravené porce kuřete obalujeme nejdříve ve vejcích s mlékem a potom důkladně v suché směsi. Přebytečnou směs oklepeme.
  • 6
    Obalené maso položíme na mřížku umístěnou nad plechem a zastříkneme olejem tak, aby strouhanka byla dostatečně vlhká.
  • 7
    Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 45 minut, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
  • 8
    Hotové porce upravíme na talíře nebo na mísu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.