Klafoutis - zapečené třešně
50 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 100mililitrůMléko polotučné
- 600gramůTřešně
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 20mililitrůOcet Sherry
- 1lžíceMandle plátky
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyté třešně vložíme do máslem vymazaného pekáčku a posypeme plátky mandlí.
- 2Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme smetanu, mléko, mouku, sůl a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme sherry.
- 3Hotovým těstem zalijeme třešně a v horké troubě upečeme dozlatova.
- 4Porce pocukrujeme a ozdobíme sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.