Klasická cibulačka
35 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůMartell cognac
- 1litrHovězí vývar základní
- 20gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 5kusůTymián čerstvý
- 1špetkaPepř 4 barev
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky široké asi 0,5cm.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme několik snítek čerstvého tymiánu, nadrcený barevný pepř a nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatohnědé barvy, potom zastříkneme koňakem a necháme vyvařit. Nakonec přilijeme vývar, dochutíme cukrem, případně mírně osolíme. (Polévku můžeme lehce zahustit máslovou jíškou, není to však nutné.)
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.