Klasická cibulačka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky široké asi 0,5cm.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme několik snítek čerstvého tymiánu, nadrcený barevný pepř a nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatohnědé barvy, potom zastříkneme koňakem a necháme vyvařit. Nakonec přilijeme vývar, dochutíme cukrem, případně mírně osolíme. (Polévku můžeme lehce zahustit máslovou jíškou, není to však nutné.)
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.