Klasické lasagne z mletého masa
80 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1lžíceřepkový olej
- 2lžičkyKoření Steak 7 pepřů
- 7gramůSůl
- 1kusRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceCukr moučkový
- 200mililitrůBešamel
- 8plátkůTěstoviny Lasagne
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na oleji.
- 2Přidáme maso a koření a opečeme dohněda.
- 3Poté přidáme rajčata a prohřejeme. Ochutnáme a podle chuti přidáme sůl a cukr.
- 4Do zapékací misky dáme na dno trochu bešamelové omáčky.
- 5Lasagne povaříme tak 3 minuty (postupně, aby se neslepily) a dáme první vstvu na bešamel do pekáčku. Nyní dáme masovou směs, bešamel a další vrstvu lasagní.
- 6Končíme vrstvou masové směsi, na kterou nasypeme strouhaný eidam.
- 7Pečeme 30 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.