Klasické lasagne z mletého masa

80 min.
Itálie

Ingredience

    • 500gramůHovězí maso mleté
    • 1kusCibule
    • 1lžíceřepkový olej
    • 2lžičkyKoření Steak 7 pepřů
    • 7gramůSůl
    • 1kusRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 150gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 200mililitrůBešamel
    • 8plátkůTěstoviny Lasagne
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na oleji.
  • 2
    Přidáme maso a koření a opečeme dohněda.
  • 3
    Poté přidáme rajčata a prohřejeme. Ochutnáme a podle chuti přidáme sůl a cukr.
  • 4
    Do zapékací misky dáme na dno trochu bešamelové omáčky.
  • 5
    Lasagne povaříme tak 3 minuty (postupně, aby se neslepily) a dáme první vstvu na bešamel do pekáčku. Nyní dáme masovou směs, bešamel a další vrstvu lasagní.
  • 6
    Končíme vrstvou masové směsi, na kterou nasypeme strouhaný eidam.
  • 7
    Pečeme 30 minut na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.