Klášterní dort
75 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMandle
- 20gramůKakao
- 5gramůSkořice mletá
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 30gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůMarmeláda rybízová
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně vmícháme nastrouhané mandle, kakao, skořici, hladkou mouku a kypřící prášek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v lednici odpočinout.
- 2Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou, ze dvou třetin těsta vyválíme plát, který rozložíme do formy. Potřeme ho vrstvou rybízové marmelády a ze zbylého těsta vypracujeme slabé válečky, ze kterých vytvoříme na povrchu mřížku. Potřeme ušlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.