Klevela z lesního ovoce
45 min.
Ingredience
- 250gramůLesní plody - mražené
- 1lžíceMed včelí
- 30gramůCukr krupice
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžíceBalsamico ocet
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vodu vlijeme do širšího kastrolu a zahříváme. Do vody vložíme misku s ovocem, zakryjeme a necháme rozmrazit. Zhruba po pěti minutách ovoce promícháme, aby se rozmrazovalo rovnoměrně.
- 2Poté ovoce dáme do síta a šťávu z něj necháme okapat do menšího kastrolu. Síto s ovocem odložíme a do šťávy vmícháme cukr, med a ocet. Směs na ohni mícháme, až se cukr rozpustí. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Dbáme, aby se sirup nepřichytával dna.
- 3Jakmile sirup vychladne, vmícháme do něj okapané ovoce.
- 4Klevelu vložíme do misky, překryjeme fólií a uložíme v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.