Klobása Morteau
80 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůKlobása Dunajská
- 70gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůHořčice kremžská
- 240mililitrůMléko plnotučné
- 10gramůDroždí sušené
- 5gramůSůl
- 20gramůCukr krupice
- 10gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme mléko a rozpuštěné máslo, přidáme hladkou mouku, sůl a cukr, vše promícháme. Přisypeme sušené droždí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme zakryté 20 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme hořčicí a zabalíme do něj maďarskou klobásu. Pekáč nebo velkou formu na biskupský chlebíček vytřeme sádlem, vložíme do něj obalenou klobásu a necháme znovu 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při 200 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.