Klobásky - cigáro
580 min.
Ingredience
- 2000gramůVepřová kýta
- 3000gramůVepřový bok
- 10gramůKmín celý
- 10gramůPepř černý mletý
- 6gramůMuškátový oříšek
- 100gramůRychlosůl
- 1lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
95 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
247 mg
Cukr
341 mg
Postup přípravy
- 1Bůček bez kosti a kýtu nakrájíme na kostky a umeleme.
- 2Ve velké nádobě zpracujeme maso s ostatními surovinami, až se maso lepí na ruce. To je důkaz dobrého promíchání.
- 3Připravíme si narážečku s nástavcem o průměru 12 mm a 8-10 m skopových střívek (jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19). Střevo nasuneme na narážečku, pomalu tlačíme a plníme střeva, aby byly klobásy pevné, a tvarujeme do požadované délky.
- 4Naplněná střeva uložíme do chladu na 48 hodin. Než budeme klobásy udit, utřeme je, vložíme do udírny nastavené na 60 °C a udíme zhruba 8 - 9 hodin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.