Klobásky s jablečno-bramborovou kaší
70 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 8kusůBavorská grilovací klobása
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyJablka
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na plátky, brambory na kousky. Jablko oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky.
- 2Brambory uvaříme doměkka.
- 3Na pánvi opékáme klobásky ze všech stran 15-20 minut.
- 4Na polovině másla opečeme cibuli, poté přidáme vývar a mícháme po dobu 2 minut. Omáčku zahustíme hladkou moukou.
- 5Na zbylém másle opečeme jablka doměkka.
- 6Jablka smícháme s bramborami a rozmixujeme je. Spolu s klobáskami je rozdělíme na čtyři talíře. Doplníme cibulovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.