Klobásová smaženice
40 min.
Ingredience
- 400gramůKlobása Dunajská
- 15gramůTuk
- 80gramůCibule
- 6kusůVejce slepičí
- 400gramůBrambory vařené
- 4gramySůl
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
61 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Klobásky nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, vařené brambory na plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, klobásu a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Přilijeme rozkvedlaná vejce a rychle promícháme, osolíme, necháme vejce srazit.
- 3Pekáček trochu vymažeme tukem, vyskládáme do něj brambory, na ně položíme klobáskovou směs z pánve a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut.
- 4Pokrm rozdělíme na talíře a teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.