Klobásové koláčky
40 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1kusKlobása vepřová
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
63 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, másla, zakysané smetany a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme několik hodin, nejlépe do druhého dne, uležet v chladu.
- 2Z těsta vykrájíme kolečka o průměru asi 4cm.
- 3Kolečka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a do každého vmáčkneme kolečko klobásy. Nakonec kolečka klobásy posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 3. 2017
Klobásové koláčky
Skvělé koláčky