Klobásy zapečené v těstíčku
60 min.
Ingredience
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceOlej rostlinný
- 8kusůKlobása vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
78 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
984 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku se solí, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj vejce rozkvedlaná s trochou mléka. Prošleháme, aby se dobře zapracovala mouka. Vešleháme zbylé mléko a znovu dobře promícháme. Vzniklé lité těstíčko necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Do zapékací mísy nebo do pekáčku vlijeme olej, vložíme klobásy a v oleji je obrátíme. Pečeme v silně vyhřáté troubě 5-10 minut.
- 3Potom okolo klobásek nalijeme těstíčko a pečeme ještě 30 minut ve středně vyhřáté troubě, až těsto vyběhne a bude na povrchu křupavé.
- 4Ihned podáváme.
- 5Pokrm můžeme podávat s cibulovou omáčkou, hořčicí a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.