Kloboučky v cukrovém sirupu

65 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2205 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
136 g
Sacharidy
237 g
Vláknina
3 g
Cukr
184 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    300 ml vody společně se špetkou soli a máslem uvedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a za stálého míchání odpalujeme 6 minut. Poté necháme mírně zchladnout a vmícháme vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru.
  • 2
    Při tvarování těsta máme ruce potřené olejem, z těsta tvarujeme kuličky, které mírně splácneme do tvaru kloboučku.
  • 3
    Z cukru a vody svaříme hustý cukrový sirup, přilijeme citrónovou šťávu a necháme vychladnout.
  • 4
    Připravené kloboučky z těsta smažíme na oleji, ještě horké je vhodíme na 10 minut do cukrového sirupu. Ořechy nastrouháme a kloboučky v nich obalíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.