Kmínová čorba
35 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceKmín celý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2krajíceChléb konzumní
- 0,5lžíceSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
458 mg
Cukr
196 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci připravíme z oleje a mouky světle hnědou jíšku. Jakmile jíška začne chytat hnědou barvu, zalijeme ji vodou, přidáme kmín, sůl a vaříme čtvrt hodiny.
- 2Ke konci vaření pustíme do polévky jedno vejce, lehce promícháme, přidáme lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky, dosolíme podle chuti a odstavíme.
- 3Čorbu podáváme s osmaženými kostičkami chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.