Knedlíčky místo bonbónů
52 min.
Ingredience
- 15gramůVišně
- 15gramůBrusinky sušené
- 4decilitryVoda pitná
- 1kusRohlíky bílé
- 6lžicMandle loupané
- 6lžicVlašské ořechy
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůTvaroh jemný
- 1lžíceCukr třtinový
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSirup javorový
- 0,5lžíceCukr vanilka
- Voda na vaření
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kandované višně pokrájíme na poloviny. Sušené brusinky omyjeme, dáme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme namočené asi 15 minut, pak je scedíme a necháme okapat. Jemný tukový rohlík - loupák nakrájíme na kostičky.
- 2V pánvi rozpálíme máslo a kostičky rohlíku osmažíme dozlatova. Čtyři lžíce loupaných mandlí a 4 lžíce vlašských ořechů pomeleme na masovém strojku. Dvě lžíce loupaných mandlí a 2 lžíce vlašských ořechů pokrájíme na menší kousky a odložíme do misky. Ze dvou vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.
- 3Do mísy dáme měkký tvaroh, přidáme 3 žloutky, třtinový a vanilkový cukr, mleté mandle s ořechy a směs důkladně utřeme dohladka. Do utřené směsi postupně přisypáváme hrubou mouku, až se pěkně spojí. Přidáme osmažené rohlíky, pokrájené mandle s ořechy, brusinky, višně a znovu vše dobře promísíme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.
- 4Nastříháme potravinářskou fólii, přibližně 30 x 20 cm. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na dvě části, z každé vytvarujeme váleček přibližně o průměru 4 cm. Váleček těsta vložíme na střed fólie, zabalíme a konce dobře zakroutíme. Váleček - knedlík ve fólii upravíme do požadovaného tvaru. Takto připravíme i druhý váleček. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody. Zabalené knedlíky opatrně vložíme do vroucí vody, snížíme teplotu a pomalu je vaříme přibližně 25-30 minut.
- 5Uvařené knedlíky opatrně rozbalíme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na plátky silné do 2 cm. Plátky knedlíku dáme na mísu, pokapeme javorovým sirupem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.