Knedlíčky s uzeným masem
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 600gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůUzené maso vařené
- 30gramůDroždí
- 0,5litrMléko polotučné
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusCibule
- 200gramůMáslo jihočeské
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1914 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
143 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
932 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, vysypeme mouku, kypřící prášek, nasekanou petrželovou nať, osolíme a vypracujeme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynout 30 minut.
- 2Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, prohněteme a rukama tvoříme středně velké knedlíčky, které vhodíme do hrnce s vařící vodou a vaříme asi 10 minut. Uvařené vyndáme z vody a dáváme do mísy.
- 3V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a podusíme doměkka. Porcujeme na mělký talíř, posypeme mletým masem a pomastíme roztopeným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.