Knedlíčky s uzeným masem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1914 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
143 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
932 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, vysypeme mouku, kypřící prášek, nasekanou petrželovou nať, osolíme a vypracujeme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynout 30 minut.
  • 2
    Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, prohněteme a rukama tvoříme středně velké knedlíčky, které vhodíme do hrnce s vařící vodou a vaříme asi 10 minut. Uvařené vyndáme z vody a dáváme do mísy.
  • 3
    V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a podusíme doměkka. Porcujeme na mělký talíř, posypeme mletým masem a pomastíme roztopeným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.